Obvodové murivo
Nosné priečky
Deliace priečky
Tehly malých formátov
Keramický stropný systém
Tehlová drť (antuka)
POROBLOK

Prostredníctvom našej výrobnej technológie, použitej v programe POROBLOK sme získali keramické tvárnice s výbornými vlastnosťami.

 

tehla

 

  Pri výbere správnych tehál Vám radi poradíme.

 
Všetky naše výrobky sú skúšané v Technickom a skúšobnom ústave stavebnom v Bratislave a spĺňajú predpísané normy. Výrobky Myjavskej tehelne sú žiadané najmä pre svoju vynikajúcu pevnosť, za ktorú vďačia kvalitnému ložisku hliny. Na základe toho môžeme zvyšovať tepelný odpor ľahčením tvarovky radu POROBLOK špeciálnou technológiou a zároveň zachovávať dobrú pevnosť, dôležitú najmä pri murovaní viacpodlažných budov.


Obvodové murivo

 Tehly na obvodové murivo charakterizuje vyššia únosnosť stien, vysoká tepelná akumulačná schopnosť (dôležitá vlastnosť, v ktorej nevyniká drevo ani pórobetón),dobrý tepelný odpor, lepšia ochrana proti hluku a vysoká protipožiarna odolnosť.

Viac informácii...
 
Nosné priečky

 Hlavnou požiadavkou na tehly pre  nosné priečky, je pevnosť v tlaku, protipožiarna odolnosť, zvuková izolácia a odolnosť proti vlhkosti.

Viac informácii...
 
Deliace priečky

 Deliace priečky neslúžia ako nosné priečky. Plnia úlohu rozdelenia vnútorného priestoru domu. Deliace priečky sú dostatočne pevné pre prichytenie napríklad poličiek. Dôležitou vlastnosťou je ochrana proti hluku.

Viac informácii...
 
Tehly malých formátov

 Tehly malých formátov sú v závislosti od typu určené na deliace priečky, nosné priečky, prípadne ako obvodové murivo na stavbu hospodárskych budov. Taktiež je možné ich použiť pri rekonštrukciách.

Viac informácii...
 
Keramický stropný systém

 Na doplnenie vlastného sortimentu predávame keramické stropné nosníky, keramické stropné vložky, vencovú tehlu a nadokenné preklady, čiže kompletný keramický stropný systém

Viac informácii...
 
Tehlová drť (antuka)

 Pálený tehliarenský črep rozomletý na predpísanú zrnitosť. Tehlová drť (antuka) sa  používa na úpravu povrchov športových ihrísk a dráh.

Viac informácii...